Hemvärnshelg

Sen förra onsdagen har jag jobbat åt hemvärnet/bedrivit hemvärnstjänst...

Lite maskinmeck under övningen...
Första dagen körde jag Attachéer som besökt Känsö... andra dagen inventerade jag en massa stridsbåtar. tredje dagen började hemvärnsövningen, vi körde runt och bedrev nån form av hemvärnstjänst...men i synnerhet väntade vi in alla hemvärnssoldater. Fjärde dagen var vi säkerhetsbåt fram till halv två, sen var vi transportörer av saker. När vi skulle ut och övningsnavva under en 2-timmarlucka så fick vi syn på ett fartyg med motorhaveri, som vi bogserade in till land. Vi fortsatte att övningsnavva efter alla transporter... kom tebax halv ett på natten.
Dag fem var vi säkerhetsbåt igen, men var först med i en "våldsam" landstigning. Efter detta var det bara transport av soldater tebax till Örlogshamnen i Gbg och sen vård av båtar...

Dogge, min co-pilot, vi hade intressanta samtal om läkekonsten och träning.... (i bakgrunden syns båten som vi bogserade)

Bryngelsson imponerade stort när jag undrade om han kunde tänka sig att bära hemvärnsbaskern isället för amfibiebaskern, mot att han fick min mat...!?han tog min mat och min basker...hatten av för den gesten ;)

Jag hängde hos AG på kvällen, och åt kebabpizza. Innan ja la mig han jag leverera Erik As present som jag lovat honom sen typ 5 år tebax. Han var dock i London så jag lämnade den i hans brevlåda.
Dagen efter detta så hängde jag i stan... åt en till kebabpizza och avslutade dagen hos Eberth. Vi drack öl och lyssnade på musik med "djup" i, enl. honom själv...

It all sound the same for me

visumsinskick

igår skickade jag in ansökan om visum till taiwan.
de ringde för att min chalmersdiplom saknade finansiellt stöd...men när jag kollade på mitt kontoutdrag så var pengarna redan levererade...hoppas att d fattar att pengarna är inne nu. Hela visumsansökningsprocessen är redan försenad. så sent som nån timme innan jag skickade sakerna så ville de ha fler papper...
jag känner mig som om jag vore i taiwan redan, att behöva berätta för folk hur saker är och går till, och att man gör saker för ett syfte, och inte gör saker för ett syfte :S
ibland är taiwanesers logik helt åt skogen, från en europees perspektiv... (häromdan erkände tom en tai, att deras logik inte alltid e helt 100)
/J

Utflyttning @ Nils och östadsbesök

Hjälpte Nils att flytta ut från Långgatan i Gbg. D har nästan blivit tradition. Sakerna kördes bl.a. till Östad, tills Nils fått sin lägenhet i Sthlm den 5e sept.

Likt förra gången var d pizza som erbjöds. Denna gången han vi t.o.m äta den. D var premiär att äta på deras bakgård...
Där efter åkte vi till Östad och spelade fotboll. Samt badade i Jättesjön. Jag var sist i. Men stannade upp på vägen till sjön för att äta blåbär.

Blå läppar pga blåa bär (eller kallt vatten?). Jag var den enda som gick ner i vattnet, de andra hoppade/dök.
Därefter spelade vi musik @ köket på östad och åt rester* från gårdagens bröllop då min syssling gifte sig där.
*-jansons, grädde och bilar samt läsk.

Gbg-häng i väntan på visum...

Hängde i Gbg under veckan i väntan på visumet. Spelade fotboll med Oscars klasskamrater o korridorskompisar....sen drog jag o tess o hälsa på Fatima @ killroy.
Vi drog o fika oxå. sen drog jag till Anna G. jag hade syster Saras väska a.k.a min "mans purse".

jag tvingade henne att säga "djur i bur" för att d låter så roligt...

hon bor med sin pappa men ska snart få en egen lägenhet...
När kinavisumet va klart drog jag hem till alingsås, där jag skulle hämta mitt läkarundersökningsresultat. Trots att d ringt så sa tjejen i kassan att d inte var klart.
Senare på kvällen kom Kai Kari med anhörig...
d va Lionsfest hemma.

De hade kräftskiva i ett partytält som va uppmonterat på tomten. Men efterfesten var inne i huset. Jag och Taiarna minglade runt lite.
Dagen efter sitsade AM gästerna i Alingsås, då hon tog initiativet att hosta dem...
Fotona blir suddiga av regn...

Nu ska jag fixa mitt chalmersdiplom som ska till Taipeimission. En del av en av världens mest byråkratiska processer.

kalas och gbg-vistelse mm

Efter växjötrippen åkte vi på kalas till min Kusin @ göteborg.
Dagen efter festen besökte vi Anna som rodde i Mölndal. Senare på kvällen hängde jag i Gbg med Karl Eberth m.fl. Vi skulle ätit på "all you can eat" men detta ändrades i sista sekund, och vi slutade på nått hak @ Berzeligatan.
Jag besökte Anna igen dagen efter i mölndal tillsammans med broder Oscar.

Det ösregnade i mölndal.
Vi åkte därefter till alingsås på ett kortbesök.
Långreven e i vattnet fast utan agn. Dessa ska sättas på senare...
Min taiwanresa e inställd (iallafall sista routen beijing-taipei) så jag måste söka kinavisum och vänta i kina 1,5 dygn. It fucking sux man!

Innertaksrivning i Växjö

Jag, Oscar och Björn åkte till tegnaby för att tömma rum och fixa ett tak som Oscar och Sara hade fått span på...
Deras wish is Björns command...
Så vi drog dit och konka möbler rev tak och slipade...
Sen ångrade sig Björn.
Min åsiskt var, låt d va som d alltid har varit...typ

Men husets fasad lämnade vi därhän, d va snack om att måla om , men det fanns d ej tid till...
Oscar passade på att bada i sjön.

Det dammade en hel del när taket revs ner...
Oscar bar min skyddsmask medan jag hade nått tunt filterskydd...


dagmars party

party på lilledalen. Dagmar fyllde 88. D flesta i släkten va nog inne på kulturkalaset...

Munchkinkortspelande @ Anders

Efter att jag hade fixat lägenhet åt Kai drog vi först och åt kebabpizza och därefter spelade munchkinkort @ Anders Twetman som bor på Rotary, samma ställe som Kai nu bor @.

Dagen efter cyklade jag till alingsås för att fixa UD-bestyr för mina chalmerspapper.

UA-event

Dagen efter alumnifesten var det Ua-event @ I-puben på Chalmers.
Där var det oxå champange initiallt. Innan vi gick loss på chips och grönsaker med dip.
Bilden är tagen @ partytältet utanför puben, i regnet, där det var välkomsthäng. Christian Andersson syns till vänster på bilden.

besök @ mormor och alumnifest

Sara va i stan, hade varit i Nossebro med föräldrarna. Sen skulle dessa på nån tillställning i stan. Jag o sara anslöt till mormors häng.
t

Där d bjöds på hallon, svartvinbär och ett smultron.
Vidare på kvällen var det alumnifest för Chalmers Asia på Fort Nox @ Chalmers. "Kai the tai" kom senare på natten och anslöt till hard rock cafe strax innan de stängde vid 4-snåret...

Där sprutade vi skumpa. Martina syns även till höger på bilden.
Långrevstrassel o mördarsnigelproduktion

Erik M va på besök igårkväll, vi skulle lägga långrev i sjön. Dessvärre va hela reven ett stort trassel, vilket tagit hela gårdagsnatten och dagen att försöka få upp. Har inte fått ur de sista knutarna än. Mr M väckte mig i morses, men han inte få lägga i reven...innan han skulle hem igen.jag började trassla upp i snickarboden, men förflyttade mig till köket efter någon timma.
Som agn använder vi mördarsniglar...ty dessa finns d gott om på gräsmattan. vi lägger dem i en hink med några äpplen så fördubblas antalet till i morgon...tillräckligt för hela reven.
Var även på advokatbyrån i stan för att fixa stämpel till mitt chalmersdiplom. Nu e d bara att skicka sakerna till UD och sen till Taipei mission, en "ambassad" från värdens mest byråkratiska land :S
Dagen avslutades med ett resturangbesök i stan...Med Sara och föräldrarna på en nyöppnad restaurang i stan.. Skulle först till sjömagasinet, men eftersom sara är en

storasyster på skår

syrran e på skår.
jag håller på med mitt visum...läkerundersökning etc
d e alumnifest på lördag och UA-fest på söndag
Kai the tai kommer på söndag oxå, lovade honom bostad när han kom....
dagens låt (Optimus Prime Crystal Castles - Baptism):
http://www.youtube.com/watch?v=SAHS-NwWJiI

Cykelsemester

Jag och Eberth på Festivalområdet
Jag och Eberth på Festivalområdet

Hos Cilla och Lydia
I Karlskrona Hos Cilla och Lydia

Resdag 1,
Resdag 1 på LilleGård, "vi tar d piano" säger Eberth, vilket innebär att vi ska ta d lungt...desvärre blev d inte alltid så när vi cyklade tillsammans eftersom vi delvis hetsade varandra...


ResDag1: Alingsås- Växjö. (väg 27)
Det var en transportsträcka. Jag hade för redan 7-8 år sedan redan avlagt sträckan. Beräknad maxtid 12 timmar, nu tog d typ 10. Väl framme mötte jag Eberth vid rondellen. Jag köpte 4 liter mjölk. Sen drog vi till Lille gård. Öla och sov.
ResDag2: Växjö- Karlskrona (väg 122)
Drog en kortis på stan innan vi åkte till Cilla. När hon kommit hem från jobbet åt vi afrikansk mat. Som Lydia lagat.
ResDag3 Karlskrona-Emmaboda (väg 28)
Välframme så ville Eberth dra till systemet. jag köpte mjölk. Sen drog vi till festivalområdet, placerade vi tältet på ett lämpligt ställe och bekantade oss med grannarna.
Festivaldag1: vi drog till en sjö och badade, iom att d regnade va vi ensamma. Sen åt vi på pizzeria och därefter drog vi tebax till festivalområdet, minglade och lyssnade på musik.
Festivaldag2: vi drog till en sjö och badade, iom att d regnade lite va vi nästan ensamma. Sen åt vi på pizzeria och därefter drog vi tebax till festivalområdet, minglade och lyssnade på musik.
Festivaldag3: vi drog till en sjö och badade, iom att d inte regnade va vi inte ensamma. Sen åt vi på pizzeria och därefter drog vi tebax till festivalområdet, minglade och lyssnade på musik.
Resdag4 Emmaboda-Göteborg (väg 25+27+156)
Ca 33 mil. rastade nån timme i gislaved, Eberth fick punka strax före Tranemo. Vi fick cykla en omvåg i slutet pga väg 40 inte hade nån parallell ersättningsväg, vi va framme i Gbg vid 01 (dagen efter) (startade kl 09.10)
Resdag5 Göteborg-Alingsås
Min favoritcykelsträcka, alla kategorier...har nog cyklat den över 200 gånger och gått den några gånger...

RSS 2.0